צרו איתנו קשר בווצאפ

יינות
כוסות יין
כוסות יין
49
כוסות שמפניה
כוסות שמפניה
49
שמפניה קאווה
שמפניה קאווה
79
מרלו אדום בנימינה
מרלו אדום בנימינה
79
שיראז אדום בנימינה
שיראז אדום בנימינה
79
קברנה סירה תישבי
קברנה סירה תישבי
79
בלו נאן גולד
בלו נאן גולד
89
בלו נאן פינק
בלו נאן פינק
89
בלו נאן רוזה
בלו נאן רוזה
89
בלו נאן ריזלינג
בלו נאן ריזלינג
89

משלוחי יין

יינות הופכים את החיים לשמחים יותר וטעימים יותר. ואם זה לא מספיק, אז זהו גם המשקה האלכוהולי הבריא ביותר שקיים.

משלוח יין"וְיַיִן יְשַׂמַּח לְבַב-אֱנוֹשׁ לְהַצְהִיל פָּנִים מִשָּׁמֶן וְלֶחֶם לְבַב-אֱנוֹשׁ יִסְעָד". ציטוט זה אשר מופיע בספר תהילים מעביר בצורה הטובה ביותר כיצד יין השפיע על האנושות.

ההיסטוריה של יין

יין הוא המשקה האלכוהולי הקדום ביותר שייצרה האנושות – הוא קיים אלפי שנים ומוזכר כאמור אפילו בתנ"ך. אינספור סיפורים, אגדות וחוויות נקשרו לאורך ההיסטוריה עם יינות. מה שהיה פעם סוד גידול של בעל יקבים ומספר מצומצם של משפחות הפך בימינו לנחלת הכלל – תחום שרבים מבינים ולומדים אותו, אפילו באוניברסיטאות.

הממצאים הארכיאולוגיים העתיקים ביותר לייצור יין הם מלפני כ-8,000 שנה ונמצאו בגאורגיה. ישנם אפילו ממצאים לכך שהיין היתה סחורה שעברה בין אזורים שונים בעולם. ביוון העתיקה אף היה אל, דיוניסוס, שזוהה עם פריון הטבע והיה אחראי ישירות ליינות.

מאחר שאזור אגן הים התיכון וארץ ישראל מזוהה עם גידול גפנים, הפך גם באזורנו היין לנפוץ במיוחד והעבריים הקדומים שתו יינות בעתות שמחה וגם בטקסים דתיים.

ייצור יין

דריכה על הענבים ברגליים יחפות היתה הדרך בה השתמשו בעבר כדי להוציא מהם את המיץ. היום עושים זאת עדיין בעיקר כאירוע קהילתי או תיירותי, או במקומות עניים. ברוב המקומות, הקידמה הביאה עימה מכונות שדואגות לשלב המעיכה.

לאחר ההפרדה ועברים הגרגרים יחד עם הקליפות ומעט שאריות מהשזרות והזגים למיכל התסיסה. שמרים שמוסיפים לתירוש מייצרים את התסיסה אשר הופכת את הסוכרים לאלכוהול ולפחמן דו-חמצני. בסיום התסיסה סוחטים את התירוש האדום ומפרידים את הנוזל מהמוצקים, לעומת זאת ביינות לבנים הסחיטה מתבצעת לפני התסיסה.

השלבים האחרונים הן יישון היין – העברתו למנוחה, הוצאת המשקעים מהתחתית, תהליך של תסיסה נוספת ולבסוף שלב הביקבוק.

משלוח יין - סוגי יין

יינות אדומים – מיוצר מענבים אדומים או שחורים. סוגי יינות אדומים נפוצים: קברנה סוביניון, קברנה פרנק, מרלו, שיראז, סירה, פינו נואר.

יינות לבנים – מיוצרים מענבים ירוקים. סוגי יינות לבנים נפוצים: שרדונה, סוביניון בלאן, מוסקט, ריזלינג, סמיון, שנין בלאן.

יינות רוזה – יינות ורדרדים שמיוצרים מענבים אדומים עם השריה של קליפות לתסיסה קצרה.

יינות כתומים – מיוצרים מענבים לבנים עם השריות ארוכות של התירוש עם הזגים.

יינות מבעבעים – יינות תוססים שמכילים פחמן דו-חמצני שנאגר בבקבוק. המפורסם שבהם הוא שמפניה.

יינות מחוזקים – יין רגיל מכיל 15-22% אלכוהול. יינות מחוזקים מכילים כמות אלכוהול גבוהה יותר והם גם מתוקים יותר.

רמת הסוכר ביין היא דרך נוספת לסווג יינות. הסיווג מהפחות ליותר מתוק בסדר עולה הוא כדלקמן: יין יבש, חצי יבש, חצי מתוק ומתוק.